Stig Östlund

onsdag, januari 19, 2011

”De är ju vuxna människor”




Två vuxna människor (?)
Nu ska bråket i Västernorrland få ett slut. Inom mindre än två veckor ska det råda fred mellan Jacomina Beertema och Sigbjörn Olofsson, lovar landstingsrådet Per Wahlberg (M).

Konflikten mellan landstingsrådet Jacomina Beertema (M), och sjukhusdirektören Sigbjörn Olofsson i Landstinget Västernorrland har varit en följetong i medierna det senaste året.
Inför valet i höstas lovade Jacomina Beertema att Sigbjörn Olofsson skulle avskedas om moderaterna vann valet.Så har dock inte skett och nu har hennes kollega Per Wahlberg satt ned foten och kräver ett slut på osämjan. – De är ju vuxna människor, det är självklart att det här måste lösas, säger han till Sveriges Radio Västernorrland.
Enligt radion har han nu gett nytillträdde landstingsdirektören Anders L Johansson fram till den sista januari på sig att hitta ett förslag till en lösning på konflikten.
– Jag har inte fått någon återrapport ännu men jag kräver att vi får ner konfliktnivån och därifrån backar jag inte, säger Per Wahlberg till radion.

Bloggarkiv