Stig Östlund

måndag, januari 31, 2011

The oilprice

Oil prices extended gains above $89 a barrel Monday in Asia as anti-government protests continued to rock Egypt and threatened to spread unrest across the oil-rich Middle East.

Spontant:
Visst kan man oroas för oljepriset, och som tidigare har framhållits i bloggen: sprids oroligheterna till Saudarabien  då blir det kris. Det verkar dock, just nu iaf inte troligt att detta förunderliga land kommer att "drabbas" av i och för sig berättigade protester från fotfoket.
Detta menar jag som fräckt  ger mig in på det svåra att analysera  det aktuella läget i Mellanöstern (inte ens många av de s.k. eperterna vågar sig på någon analys).
I övrigt konstateras ånyo att Obama har fått ett problem lika stort (?) som hälsoreformen och att man är mycket berättigad skraja i Israel.

Man kan också fundera lite över bilder man se,r som visar  egyptier framför stridsvagnar i böner vända mot Mecka. I början av upproret sades det allmänt att protesterna inte har något med religion att göra. De kan man ju fortfarande tro, och att Mubamas diktaturskap är huvudanledningen till upproret.
Men ändå, visst hajar man till när man ser de bedjande muslimerna.

Bloggarkiv